اسید استئاریک نوعی از اسیدهای چرب غیراشباع و غیرسمی بوده که دارای زنجیر طولانی است. این ماده نوعی از ترکیب مومی شکل و جامد است که عمدتا به عنوان عنصری در تولید و ساخت پلاستیک، شمع، پاستیل روغنی، مکمل‌های غذایی و مواد آرایشی و برای نرم کردن لاستیک استفاده می‌شود. این نوع اسید چرب غیراشباع شده در مواقعی خاص ته نشین شده و رسوب می‌کند. همچنین به عنوان شایع‌ترین اسید چرب شناخته می‌شود که اسیدی مومی شکل و جامد است. ما در این مقاله از سایت کسری پلیمر شما را با انواع، مضرات، روش تولید، قیمت، حلال و جایگزین اسید استئاریک، آشنا می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

اسید استئاریک چیست؟

اسید استاریک نوعی اسید آمینه بوده که با نام های اسید اکتاد کانوئیک، آیوپاک و اسید استئاروفانیک نیز شناخته می‌شود. این ماده به صورت مایعی سفید رنگ یا بی‌رنگ است. حلال اسید استئاریک، اتانول است؛ اما این ماده در آب حل نمی‌شود. این نوع ماده شیمیایی همچنین ماده تشکیل دهنده قسمت بزرگی از چربی‌های گیاهی هیدروژنه و روغن‌هایی است که در زمان تولید روغن شورتنینگ و مارگارین به وجود می‌آید.

روش تولید اسید استئاریک

اسید استئاروفانیک از طریق اضافه کردن اسید به چربی حیوانی، به همراه آب در فشار و دمای بالا، به وجود می‌آید که این کار منجر به هیدرولیز تری گلیسیریدها می‌شود. این نوع ترکیب شیمیایی همچنین از طریق هیدروژنه کردن بعضی از روغن‌های گیاهی اشباع نشده به وجود آمده و در واقع ترکیبی از اسید استاریک و اسید پالمیتیک می‌باشد. در ضمن آیوپاک به شکل خالص نیز در دسترس است.

انواع اسید استئاریک

انواع اسید استئاریک

اسید استاریک براساس عوامل گوناگونی دسته‌بندی می‌شود که 4 نوع تقسیم‌بندی آن را به شرح زیر است:

  • براساس منبع: با توجه به نوع جانور یا گیاهی بودن آن‌ها، می‌توان ‌آن‌ها را دسته‌بندی کرد. مثلا در صورتی که از چربی و روغن گیاهی به وجود آمده باشد به آن اسید استئاریک گیاهی می‌گویند.
  • براساس درجه خلوص: در این نوع اسید استئاریک‌ها به یک بار، دو بار و سه بار تقطیر تقسیم می‌شوند و در حالت عادی خلوص آن بین 40 تا 60 درصد است.
  • براساس فرایند تولید اسید استاریک: این ماده را می‌توان بر اساس روش تولید نیز دسته‌بندی کرد.
  • براساس نوع صنایع و کاربرد آن: در این مدل، اسید استئاریک دارای انواع گریدها است؛ مثلا رابر گرید به درجه خلوص کم‌تر نیاز داشته که از آن در صنایع پلاستیک سازی به عنوان یک ماده تثبیت کننده استفاده می‌کنند و یا در صنعت کاغذسازی برای دفع کننده آب و براق کننده کاربرد دارد.

کاربرد اسید استئاریک:

به طور کلی، اسید استئاریک به صورت طبیعی در خاکشیر و آووکادو وجود دارد و از آن به طور گسترده در تولید محصولات مراقبت مو و بقیه محصولات بهداشتی استفاده می‌کنند. همچنین از ترکیب آن با سایر مواد در صنایع گوناگون استفاده می‌کنند که در ادامه تعدادی از آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

  1. برای سفت کردن صابون به خصوص صابون‌هایی که با روغن گیاهی ساخته می‌شود، از این ماده استفاده می‌شود. در ضمن برای سفت کردن شکر، قند، آب نبات‌هایی که دارای فواید درمانی هستند نیز از اسید استاریک استفاده می‌کنند.
  2. زمانی که با روغن کرچک مخلوط شود به عنوان نرم کننده در لباس استفاده می‌شود.
  3. دیگر کاربرد اسید استئاریک برای جداکردن گچ‌های ریخته گری از قالب است. برای این کار پودر آن را در آب حل کرده و محلول به دست آمده را بر روی سطح قالب می‌ریزند. زمانی که این محلول با کلسیم موجود در گچ ترکیب شود، موجب شده تا گچ به راحتی از قالب جدا شود.
  4. اسید استاریک برای ساخت شمع نیز استفاده می‌شود و موجب محکم شدن پارافین در شمع شده و باعث می‌شود تا شمع مدت زمان طولانی‌تری بسوزد.
  5. به عنوان روان کننده در پودرهای سرامیکی استفاده می‌شود.
  6. به دلیل ارزان و غیر سمی بودن، برای ساخت دارو از آن استفاده می‌شود.
  7. برای ماندگاری بیشتر در ساخت وسایل آتش بازی از آن استفاده می‌کنند.

مضرات اسید استئاریک

مضرات اسید استئاریک چیست؟

این ماده به دلیل داشتن هیدروژن در خود، از واکنش‌پذیری بسیار بالایی برخوردار است. پس افراد مختلف ملزم هستند در زمان کار کردن با آن نکات ایمنی را رعایت کنند. افرادی که به نوعی با پودر اسید استاریک یا بخارات آن سروکار دارند، ممکن است دچار تحریکاتی در قسمت چشم شوند. همچنین اسید استئاریک برای پوست مضر بوده و موجب خارش، سوزش و التهاب آن شده. در ضمن این ماده دستگاه تنفسی و ریه‌ها را دچار مشکل می‌کند.

قیمت اسید استئاریک

اسید استاریک یا اسید اکتاد کانوئیک در بسته‌بندی‌های گوناگون گرمی یا کیلویی به فروش می‌رسد. بسته‌های آن از وزن 500 گرمی تا بشکه‌ای و مخزنی با گریدهای گوناگون در بازار موجود هستند. در بیشتر موارد این ماده در بسته‌بندی و قیمت‌های گوناگون از کشورهای چین، مالزی، اندونزی، کره و … وارد می‌شود و به همین دلیل قیمت هر یک با توجه به وزنی که دارند متغیر خواهد بود. جهت اطلاع از قیمت روز محصولات با شماره 55585304 تماس حاصل فرمائید.

اسید استئاریک از کجا بخریم؟

جهت خرید اسید استئاریک و یا اطلاع از قیمت این محصول می‌توانید از طریق کسری پلیمر اقدام به خرید بهترین محصولات نمائید. با توجه به اینکه ماده ترکیب شده در اسید استئاریک از سری مواد مهم هستند، باید از تولید کنندگان معتبر خریداری شوند تا کیفیت ماده از هر لحاظ حفظ شود. جهت اطلاع از قیمت پلیمر فوق مهندسی، پلیمر مهندسی و پلیمر معمولی می‌توانید با کارشناسان فروش سایت کسری پلیمر در ارتباط باشید.