پلی‌استایرن (EPS)

افزودن به لیست علاقه مندی ها
افزودن به لیست علاقه مندی ها
  • مورد مصرف: برای تولید ظروف یک بار مصرف، وسایل الکترونیکی، بدنه ساعت، تلویزیون، رادیو، لوازم ورزشی و..
  • خواص: سخت، شکننده، شفاف،جاذب رطوبت کم و..
افزودن به لیست علاقه مندی ها
افزودن به لیست علاقه مندی ها
تماس بگیرید
EPS
صفحه اصلی/Shop/پلیمرهای معمولی/پلی‌استایرن (EPS)

توضیحات

قیمت مواد پلی استایرن انبساطی نسوز و مقاوم چقدر است؟ پلی استایرن یا PS یکی پلیمر مصنوعی معطر از مونومر استایرن است که به چندین نوع مختلف تولید می‌شود و کاربرد فراوانی در صنایع یا حتی مصارف خانگی دارد. همانطور که می‌دانید، پلیمرهای مختلف در صنایع مختلف و گاها در مصارف خانگی نیز کاربردها و استفاده‌های فراوان دارند و کارهای ما را بسیار ساده کرده‌اند و تاثیر زیادی نیز روی تولید محصولات مختلف داشته‌اند.

از این رو قیمت مواد پلاستیک کریستال با بقیه انواع آن متفاوت است. مونومر استایرن، همچنین در تولید پلاستیک آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) و در تولید پلیمرهای مهندسی و فوق مهندسی نقش بسیار مهمی دارد.

در ادامه مقاله قیمت مواد پلی استایرن در سایت فروش محصولات پلیمری ایران کایسا، مرکز خرید و فروش پلی استایرن انبساطی، به بررسی ساختار شیمیایی پلی استایرن، انواع آن و مواد پلاستیک کریستال، کاربردهای پلی استایرن، حلال‌های پلی استایرن و خرید آنلاین PS می‌پردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

تاریخچه تولید پلی استایرن را بدانید!

اولین بار پلی استایرن، توسط ادوارد سایمون در سال 1839 کشف شد و نکته جالب این است که خودش نمی‌دانست چه ماده با ارزشی کشف کرده است. تهیه تجاری مونومر استایرن و پلیمریزاسیون آن به سال 1934 بر می‌گردد که کمپانی “داو” توانست استایرن را از فرآورده‌های نفتی سنتز نماید و سپس آن را پلیمریزه کند. در همان زمان، مشابه به این فرایند مراحل تکمیلی خود را در آلمان غربی می‌گذراند.

تجربیات به دست آمده از این محصول در زمان جنگ جهانی دوم باعث شد تا در سال‌های بعد از جنگ،  قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز به عنوان یک عایق الکتریسیته گران شناخته نشود، بلکه به عنوان یک پلاستیک گرمانرم، ارزان و با خواص خوب معرفی شود. با گذر زمان و با انتشار تئوری‌های مختلف (از جمله تئوری هرمان اشتاودینگر در سال ۱۹۲۲ در مورد پلیمر)، در نهایت شرکت BASF در ابتدای سال ۱۹۵۰ یک فرایند دو مرحله‌ای برای تولید فوم پلی استایرن را انجام داد.

در این فرایند مرحله اول شامل تهیه دانه‌های حاوی توزیع یکنواخت عامل پف زا توسط روش پلیمریزاسیون سوسپانسیونی مونومر استایرن بوده که در مرحله دوم این ماده در داخل یک قالب فرایند می‌گردد. سهولت تولید محصول به هر شکل و اندازه از مزایای این روش بوده که باعث توسعه آن شد. این ماده اولین بار در سال ۱۹۵۰ تولید گردید. مونومر استایرن، همچنین در تولید پلاستیک آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS)و در تولید پلیمرهای مهندسی و فوق مهندسی نقش بسیار مهمی دارد.

پلی‌استایرن (EPS)

پلی استایرن انبساطی نسوز چیست؟

به طور کلی انواع پلی استایرن‌های انبساطی در ساخت و ساز به دو دسته کلی قابل اشتعال و غیرقابل اشتعال طبقه‌بندی می‌شوند. در صورتی که در زمان آتش‌سوزی، بلوک سقفی در برابر آتش‌سوزی مقاومت کند، از نوع پلی استایرن انبساطی نسوز است. البته لازم به ذکر است که مقاومت در برابر اشتعال آن بالا نیست و در صورت طولانی بودن زمان آتش، پتانسیل این را داشته که آتش بگیرد. از جمله نشانه‌های آتش گرفتن پلی استایرن انبساطی می‌توان به شعله زردرنگ، چکه در شعله آتش، دارای دود سیاه، بوی سوختن شبیه بوی گاز طبیعی اشاره کرد.

ساختار شیمیایی پلی استایرن چیست؟

قبل از بررسی قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز، می‌خواهیم تا شما را با ساختار شیمیایی آن آشنا کنیم. از نظر شیمیایی، پلی استایرن (Poly Styrene) یک هیدروکربن طویل زنجیر است که در آن مراکز متغیر کربنی به گروه‌های فنیل (نامی که به بنزن داده می‌شود) متصل‌اند. فرمول شیمیایی پلی استایرن n(C8H8) می‌باشد؛ این ماده حاوی عناصر شیمیایی کربنی و هیدروژنی می‌باشد.

ویژگی‌های ماده توسط جذب کوتاه مدت وان در والسی بین زنجیر‌های پلیمری تعیین می‌شود. از آنجایی که مولکول‌ها هیدروکربن‌‌های بلند-زنجیری هستند که از هزاران اتم تشکیل می‌شوند، نیروی کششی کلی بین مولکول‌ها بزرگ می‌باشد. هنگام حرارت دادن (یا به سرعت بدشکل شدن به علت ترکیب با ویژگی‌های ویسکوالاستیک viscoelastic و عایق حرارتی)، زنجیره‌ها سازگاری بیشتری به دست آورده و از کنار یکدیگر سر می‌خورند.

این سستی بین مولکولی (در مقابل قدرت بالای بین مولکولی به علت استقامت هیدروکربنی) حالت انعطاف ‌پذیری و کشسانی به این ماده می‌دهد. قابلیت سیستم برای بدشکل شدن آن در دمای بالاتر از دمای تبدیل شیشه‌ای، به Polystyrene (و به‌ طور کلی پلیمرهای نرمش‌پذیر در مقابل حرارت) این امکان را می‌‌دهد تا هنگام حرارت دادن به راحتی نرم شده و به شکل‌‌های گوناگون درآیند.

پلی استایرن

انواع پلی استایرن

پلی استایرن‌ها به چهار دسته مهم عمده تقسیم‌بندی می‌شوند که قیمت مواد پلی استایرن در انواع آن تاثیرگذار است. انواع آن شامل موارد زیر است:

1) پلی استایرن‌های معمولی GPPS) General Purpose Poly Styrene):

پلی استایرن معمولی که به نام GPPS نیز شناخته می‌شود؛ کاربرد خاصی در تولید ساندویچ پانل‌ها ندارد و بیشتر جنبه مصارف عمومی را دارد و مورد استفاده بیشتر مردم می‌باشد. همچنین باید دارای خواص نظیر مقاومت خوب در برابر حرارت، قدرت ضربه پذیری مناسب و سیالیت خوبی در هنگام فرایند باشد. این پلی استایرن‌ها خواص دی الکتریکی و استحکام بالایی دارند و به همین دلیل در مصارف الکتریکی کاربرد بالایی دارند. نام تجاری این محصول در بازار ایران کریستال می‌باشد.

مواد پلاستیک کریستال:

همانطور که متوجه شدید، پلی استایرن معمولی (GPPS) نوعی پلیمر سخت و شفاف با قدرت شکل‌پذیری بالا است. در واقع اصطلاح تجاری و بازاری آن کریستال است. در ضمن قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز و مواد اولیه پلی استایرن مناسب می‌باشد. از جمله مشخصات پلاستیک کریستال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت بالا در برابر حرارت و جذب رطوبت؛
  • شفافیت؛
  • سیالیت مناسب؛
  • استحکام بالا؛
  • مناسب بودن قیمت مواد پلاستیک کریستال؛
  • خواص الکتریکی بالا.

کریستال دارای ورق‌های گوناگونی مانند شفاف، یخی، گالشی و مشجر می‌باشد. از ضایعات مواد اولیه پلاستیک، کریستال دارای بالاترین قیمت مواد پلی استایرن در بین بقیه انواع آن است. از این ماده برای تولید ظروف مصرفی مثل بشقاب، لیوان و فنجان یا کالاهای مصرفی با مقاومت بالا مثل قوطی‌ها، ظروف یک بار مصرف، وسایل الکترونیکی، بدنه ساعت، تلویزیون یا وسایل دیگر استفاده می‌کنند.

از معایب کریستال می‌توان به ضربه‌پذیری پایین آن اشاره کرد و به همین دلیل افراد از هایمپک استفاده می‌کنند. از این رو قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز و هایمپک با یکدیگر متفاوت است.

2) پلی استایرن مقاوم HIPS) High Impact Poly Styrene):

پلی استایرن مقاوم با نام اختصاری HIPS، در برابر ضربه مقاوم است و به همین دلیل در ساخت ظروف و بدنه لوازم خانگی کاربرد دارد. نام تجاری این ماده در بازار، ایران هایمپک می‌باشد. پلی استایرن معمولی تا حدودی شکننده است، هر چند می‌توان با افزودن برخی ویژگی‌های موادی همچون پلی بوتادین، به محصولی با عملکرد مطلوب دست یافت.

این مواد به دلیل تاثیر نیروهای بین مولکولی، در حالت طبیعی نمی‌توانند با هم مخلوط گردند. اگر چه افزودن پلی بوتادین در طول فرآیند پلیمریزاسیون، باعث ایجاد پیوندهای شیمیایی آن با پلی استایرن و تولید یک کوپلیمر می‌گردد. بدین ترتیب پلی بوتادین در ترکیب نهایی جای می‌گیرد که به تولید پلی استایرن مقاوم می‌‌انجامد.

HIPS به دلیل اینکه مقاوم است؛ در خانه‌سازی، ساخت ظروف، بدنه لوازم خانگی و پوشش‌ها استفاده می‌شود. برای اطلاع از قیمت مواد پلی استایرن مقاوم با کارشناسان ایران کایسا تماس حاصل فرمایید.

قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز

3) پلی استایرن انبساطی EPS) Expanded Poly Styrene):

پلی استایرن انبساطی که با نام EPS نیز شناخته می‌شود، نوعی پلیمر سفید است که در تولید، به آن عامل فوم کننده اضافه می‌شود و باعث می‌شود که ویژگی‌های خاص خودش را داشته باشد. در ایران این پلیمر را یونولیت می‌نامیم که بعید می‌دانم تا به حال اسمش را نشنیده باشید.

این نوع از پلی استایرن‌ها بسیار سبک هستند و رسانایی گرمایی پایین، مقاومت بالا در برابر فشرگی و توانایی بالا در جذب ضربه، آن‌ها را به ماده‌ای ایده‌آل برای بسته‌بندی و عایق‌بندی در صنایع مختلف تبدیل نموده است. قیمت پلی استایرن انبساطی eps و نسوز با توجه به ویژگی‌های آن مناسب است.

4) پلی استایرن اکسترود شده XPS) Extruded Poly Styrene):

پلی استاین‌های اکسترود شده نیز آخرین نوع از پلیمر استایرن هستند که به شکل یک ماده اسفنجی متراکم و به صورت یک محصول جامد و غیر قابل تراکم تولید می‌شوند. از این نوع از PSها برای تولید محدوده وسیعی از محصولات، از مصالح تا ظروف نگهداری استفاده می‌شود. XPSها در ساخت انواع ساندویچ پانل سردخانه‌ای و دیگر مدل‌های ساندویچ پنل نیز کاربرد دارند.

قیمت مواد پلی استایرن

محصولات پلی استایرن یکی از پرکاربردترین محصولات پلیمری در جهان هستند و در کشور ایران نیز از آن‌ها بسیار استفاده می‌شود. اگر شما یک تولیدی دارید و قصد خرید پلی استایرن و مواد پلاستیک کریستال را برای تولیدات کارخانه خود دارید، می‌توانید با خیالی راحت نسبت به قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز، آن را در وب سایت ایران کایسا خریداری نمایید.

کاربردهای انواع مختلف پلی استایرن

در ادامه بررسی قیمت مواد پلی استایرن، قصد داریم تا شما را با کاربرد انواع مختلف پلی استایرن از قبیل GPPS ،HIPS، EPS، XPS آشنا کنیم:

GPPS:

  • رادیو؛
  • تلویزیون؛
  • بدنه ساعت؛
  • اسباب بازی؛
  • لوازم ورزشی؛
  • وسایل الکترونیکی؛
  • ظروف یک بار مصرف؛
  • فریزرها و وسایل خانگی؛
  • عایق برودتی در بدنه یخچال‌ها.

HIPS:

  1. اسباب بازی؛
  2. لوازم ورزشی؛
  3. عایق‌های برودتی؛
  4. فریزرها و وسایل خانگی.

مواد پلی استایرن انبساطی

EPS:

  • عایق برودتی در سردخانه‌ها و یخچال‌های صنعتی.
  • برای تولید بلوک‌های پلاستوفوم سقفی به منظور استفاده به عنوان عایق صوتی و حرارتی در ساختمان‌ها و مکان‌های مختلف.
  •  ساخت انواع فوم‌های بسته‌بندی و انواع یخدان و ترموس.
  • ساخت انواع فوم‌های بسته‌بندی و ظروف یکبار مصرف برای نگهداری غذا.

XPS:

  1. جهت عایق‌کاری کف ساختمان می‌توان از این نوع از فوم‌های پلی استایرن استفاده کرد.
  2. عایق کاری سقف و دیوارهای ساختمانی مسکونی؛
  3. مکان‌های صنعتی مانند مرغداری و سقف سوله‌ها.

کاربرد پلی‌استایرن انبساطی نسوز و مقاوم در ساختمان سازی

پلی‌استایرن انبساطی نسوز و مقاوم (با نام تجاری XPS یا EPS) یک نوع مواد عایق حرارتی است که در صنعت ساختمان‌سازی به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. این مواد به علت خصوصیات منحصربه‌فرد خود در انواع مختلف پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زیر به برخی از کاربردهای این نوع پلی‌استایرن در ساختمان‌سازی اشاره می‌کنیم:

  1. عایق حرارتی و حفاظت از ساختمان: پلی‌استایرن انبساطی نسوز و مقاوم به عنوان یک ماده عایق حرارتی عمل می‌کند و می‌تواند از انتقال حرارت از داخل به خارج یا برعکس جلوگیری کند. این عایق حرارتی می‌تواند در کاهش مصرف انرژی برای سیستم‌های گرمایش و سرمایش ساختمان‌ها مؤثر باشد.
  2. عایق صوتی: پلی‌استایرن انبساطی می‌تواند به عنوان یک عایق صوتی هم عمل کند و کاهش انتشار صداها بین فضاهای داخلی و خارجی ساختمان را بهبود بخشد.
  3. عایق رطوبت و آب: این نوع پلی‌استایرن به علت ساختار سلولی بسته و چگالی بالای خود، به عنوان یک عایق رطوبت و آب نیز کاربرد دارد و می‌تواند از نفوذ رطوبت و آب به ساختمان جلوگیری کند.
  4. عایق پایه سرد: این نوع پلی‌استایرن به خصوص در زمینه‌هایی که تماس مستقیم با سطح سرد دارند، مانند پایه‌های سرد ساختمان‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد تا از انتقال حرارت از زیر ساختمان به داخل آن جلوگیری کند.
  5. سیستم‌های پسماند: پلی‌استایرن انبساطی نسوز و مقاوم در سیستم‌های پسماند نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد تا بهبود در عملکرد و کارایی این سیستم‌ها به دست آید.
  6. ساخت اجزاء ساختمانی: این نوع پلی‌استایرن ممکن است به عنوان ماده‌ای برای ساخت اجزاء ساختمانی مانند تایل‌های سقفی، تایل‌های دیواری و … استفاده شود.

استفاده از پلی‌استایرن انبساطی نسوز و مقاوم در ساختمان‌سازی ممکن است باعث بهبود عملکرد حرارتی، صوتی، رطوبتی و مقاومت در برابر شرایط مختلف محیطی شود. مهم است که در انتخاب و نصب این مواد، به دقت به توصیه‌ها و دستورالعمل‌های تولید کننده توجه داشته باشید تا به نحو احسن از خصوصیات آن‌ها بهره ببرید.

حلال‌های پلی استایرن

همانطور که می‌دانید همه پلیمرها در گرما از بین می‌روند و همچنین هر کدام، حلال‌های مخصوص به خود را دارند. حلال‌های مواد پلاستیک کریستال عبارت‌اند از بنزن، هیدروکربن‌های آلیفاتیک کلر شده، متیل اتیل کتون و اتیل استات که در صنایع بسیار متنوعی کاربردهای زیادی دارد.

پلی استایرن

فرایند تولید پلی استایرن چگونه است؟

پلی استایرن‌ها، پلاستیک‌هایی هستند که در ساخت آن‌ها، از منومر استایرن استفاده شده است. معروفترین پلاستیک‌ها از این خانواده، پلی استایرن اصلاح شده، ایمپکت پلی استایرن، استایرن آکریلونیتریل (SAN) و آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) است.

به طور کلی، پلیمریزاسیون زنجیری به واکنش ترکیب مولکول‌های منومر با یکدیگر و تشکیل مولکول‌های بزرگ پلیمری گفته می‌شود. در این روش، تغییر در ترکیب عنصر به وجود نمی‌آید و در روند پلیمریزاسیون، به هیچ وجه، محصول جانبی به دست نمی‌آید. واکنش پلیمریزاسیون زنجیری، برای ترکیباتی که دارای یک و یا چند بند سیر نشده می‌باشند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای اطلاع از آخرین قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز و مواد پلاستیک کریستال می‌توانید به فروشگاه ایران کایسا مراجعه نمایید.

ویژگی‌های پلی استایرن را بشناسید!

پلی استایرن یک ماده بسیار سبک و دارای مقاومت مکانیکی می‌باشد که دارای خواص و ویژگی‌های بسیار زیادی است. از ویژگی‌های اصلی پلی استایرن، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. سبکی؛
  2. اجرای در سقف به سرعت و سهولت؛
  3. پایدار در مقابل زلزله؛
  4. صرفه‌جویی در گچ و خاک؛
  5. صرفه‌جویی در آهن آلات؛
  6. ضربه‌پذیری؛
  7. حمل و نقل سریع و آسان؛
  8. کاهش 15 تن وزن در هر 100 متر مربع؛
  9. سرعت زیاد در اجرا و کاهش هزینه‌های دستمزد؛
  10. صرفه‌جویی در تیرهای بتنی.

عوامل موثر در قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز و مقاوم

در حال حاضر قیمت تمامی کالاها و محصولات نوسان دارد و نرخ پلی استایرن هم از این قاعده مستثنی نیست. اما با این حال عواملی وجود داشته که بتوان نرخ این محصول را پیش‌بینی کرد. به عنوان مثال در صورتی که تولید پلی استایرن در اواخر سال بالا بوده در این حالت تولیدکننده برای جلوگیری از افزایش موجود انبار اقدام به فروش کرده و موجب کاهش قیمت پلی استایرن انبساطی می‌شود. اما در مقابل در صورتی که برای تعمیر و نگهداری کارخانه، مجموعه تولیدی بسته شود، موجب افزایش قیمت مواد پلی استایرن می‌شود. از جمله مهم‌ترین عوامل نیز میزان تقاضا است که با قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز رابطه مستقیم دارد.

خرید پلی‌استایرن

خرید آنلاین و قیمت مواد پلی استایرن کریستال با بهترین کیفیت در ایران کایسا

اگر شما یک تولیدی دارید و به پلیمر Polystyrene برای تولید محصولات خود نیاز دارید و قصد خرید ارزان قیمت و بدون واسطه آن را دارید؛ می‌توانید خرید و قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز یا هر نوع پلیمر مهندسی یا فوق مهندسی شده را از فروشگاه پلیمر ایران کایسا خریداری کنید. خرید شما در ایران کایسا بدون واسطه و سریع انجام می‌گیرد و شما می‌توانید با خیال راحت با صرفه‌جویی در قیمت و زمان، خرید خود را انجام دهید.

کارشناسان گروه ایران کایسا با توجه به دانش و تجربه کاری خود، بهترین محصولات را برای شما در نظر می‌گیرند و کیفیت آنها تضمینی است. شما همچنین می‌توانید در صورت ابهام یا وجود مشکل نیز از مشاوره رایگان ایران کایسا استفاده کنید. ما به شما کمک خواهیم کرد تا مشکل خود را برطرف کنید.

ما در این مقاله از سایت فروش محصولات پلیمری ایران کایسا، به بررسی قیمت پلی استایرن انبساطی نسوز و مقاوم، مرکز فروش پلی استایرن انبساطی، ساختار شیمیایی، خرید پلی استایرن، انواع آن، کاربردهای پلی استایرن، حلال‌های پلی استایرن، خرید آنلاین PS، قیمت مواد پلاستیک کریستال پرداختیم. ممنون که تا انتهای مقاله با ما همراه بودید.

سوالات متداول

  • پلی استایرن چیست؟

پلی استایرن یا PS یک پلیمر مصنوعی معطر از مونومر استایرن است.

  • انواع پلی استایرن چیست؟

این ماده به چندین نوع مانند پلی استایرن معمولی، مقاوم، انبساطی و اکسترود شده تقسیم می‌شود.

  • پلی استایرن چگونه تولید می‌شود؟

این ماده، پلاستیکی است که در ساخت آن‌ها ازمنومر استایرن استفاده می‌شود.

توضیحات تکمیلی

  • مورد مصرف

    برای تولید ظروف یک بار مصرف، وسایل الکترونیکی، بدنه ساعت، تلویزیون، رادیو، لوازم ورزشی و..

  • خواص

    سخت، شکننده، شفاف،جاذب رطوبت کم و..

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پلی‌استایرن (EPS)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *