naoh چیست؟ (سود مایع صادراتی)

naoh چیست : سود مایع یا سدیم هیدروکسید با فرمول شیمیایی NaOH و با دو غلظت 50 و 31 درصد در بازار موجود است. این ماده با نام های سوز آور و کاستیک سودا مایع نیز شناخته می شود. Caustic Soda یک باز قوی و خورنده است که یکی از نمونه های سود کاستیک است. در بعضی از مواقع که در تصفیه خانه ها میزان PH آب به مقدار زیادی پایین می آید باید از ترکیباتی مانند محلول سود PH استفاده می کنند که پی اچ آب را در حد خنثی تنظیم نمایید. در ادامه محلول سود چیست، را توضیح می دهیم.

Sodium Hydroxide باید در ظروف پلاستیکی و استیل نگهداری شود، زیرا ماده ناپایدار است و با هوا و فلزات دیگر واکنش می دهد. این ماده تمایل زیادی به جذب گاز کربنیک و رسیدن به حالت ناپایدار با فرمول کربنات سدیم دارد. اینکه naoh چیست و چه کاربردی دارد در ادامه از این مقاله مجموعه پلیمر ایران کایسا شما را با کاربرد، تعیین درصد خلوص و قیمت سود مایع در بورس و قیمت کاستیک سودا آشنا می کنیم.

سود مایع

سود مایع چیست؟ (محلول سود چیست)

هیدروکسید سدیم ماده ای سفید رنگ روشن و شفاف است و هیچ بویی ندارد. این ماده در آب به راحتی حل می شود اما در اتانول، متانول و گلیسیرین به میزان درصد مساوی حل می شود. در زمان واکنش امکان تغییرات شیمیایی بالا را دارد. دانسیته سود مایع 50 درصد در دمای 25 درجه ای سانتی گراد 1.515 g/mlمی باشد. این عدد در دانسیته کاستیک 40 درصد کمتر می شود.

به نقل از ویکی پدیا:

سدیم هیدروکسید (به انگلیسی: Sodium hydroxide) یا سود سوزآور (به انگلیسی: Caustic Soda) ترکیبی معدنی با فرمول شیمیایی NaOH است. این ماده یک ترکیب یونی جامد سفیدرنگ است که از کاتیون سدیم (+Na) و آنیون هیدروکسید (-OH) تشکیل شده‌است. این ترکیب، در تماس با پوست می‌تواند سوختگی شیمیایی شدید ایجاد کند. سدیم هیدروکسید به شدت در آب انحلال پذیر بوده و به راحتی رطوبت و کربن دی‌اکسید موجود در هوا را جذب می‌کند.

Sodium Hydroxide در مقابل گرما ممکن است منفجر شود و در صورت گرم کردن ناپایدار می شود. این ماده فوق العاده واکنش پذیر در برابر دی اکسید هوا به سرعت جذب شده و با آن ترکیب می شود. در ادامه شما را با مشخصات فیزیکی و شیمیایی پودر سود مایع آشنا می کنیم.

فرمول شیمیایی NaOH
جرم مولی ۳۹٫۹۹۷۱ g.mol-1
pH ۱۳-۱۴
شکل ظاهری مایع بی رنگ و شفاف
چگالی سود مایع 2.13 گرم بر مترمکعب
بو بدون بوی خاصی
تراکم ۲٫۱۳ g.cm-1
نقطه جوش ۱۳۸۸ °C
حلالیت در اتانول ۱۳۹>> g/L
حلالیت در متانول ۲۳۸ g/L
حلالیت در آب

(۰ °C) 418 g/L

(۲۰ °C) 1110 g/L

(۱۰۰ °C) 3370 g/L

انحلال پذیری

Soluble in glycerol

Negligible in ammonia

Insokuble in either

 

قیمت کاستیک سودا:

کاستیک سودا که به هیدروکسید سدیم و سود سوز آور نیز معروف می باشد یکی از پر مصرف ترین محصول آلکالی در دنیا می باشد که در صنایع بسیاری از جمله تولید آلومینیوم، تولید شوینده و تولید بسیاری از مواد شیمیایی دیگر نیز کاربرد دارد.

فروش سود مایع صادراتی:

سود مایع یکی از محصولاتی است که به دلیل کیفیت و قیمت مناسب به کشور هایی مثل: امارات، عمان، هندوستان، گرجستان، ترکیه، سوریه، مصر، ازبکستان و سایز کشورها صادرات می شود. خریداران خارجی علاقه ای بسیار زیاد نسبت به خرید سود مایع از کشور ما  را دارند و شاید بتوان علت آن را هم این در نظر گرفت که سود مایع ایران از کیفیت بالایی برخوردار می باشد.

تحویل سود مایع به کشور های دیگر به سه روش قابل انجام می باشد:

  1. فلکسی تانک
  2. بشکه ای
  3. فله ای

سود مایع صادراتی در تانکر های مخصوص، حمل می شود و از مرزهای کشور قابل ارسال و دریافت می باشد ؛ هر کشوری که اجازه ورود تانکر های نفت ایران را به کشور خودش بدهد، ارسال سود مایع از داخل کشور به کشور مقصد انجام می شود.

پایداری و انباری سود مایع:

سود مایع یک مایع پایدار می باشد که عمر انبارداری آن به شرایط و شیوه نگهداری بستگی دارد؛ اگر سود مایع در معرض هوا قرار بگیرد باعث ترکیب شدن با هوا می شود و کیفیت محصول با گذر زمان کمتر می شود و تغییراتی در سود مایع اتفاق می افتد؛ همچنین اگر سود مایع در مخزن های فولادی که پوشش آن ها آسیب دیده است نگهداری شود، سود مایع آهن را جذب ود می کند و باز هم باعث تغییر آن می شود در نتیجه باید در زمان نگهداری از سود مایع نکات نگهداری از آن را مد نظر داشته باشیم تا محصول برای ما در مدت بیشتر با کیفیت بهتر بماند.

واکنش پذیری سود مایع:

  •  در حالت عادی پایدار است و با گرم کردن، نا پایدار می شود.
  • گرمای وارد به آن ممکن است باعث انفجار آن شود.
  • امکان تغییرات شیمیایی آن وجود دارد.

روش تهیه naoh چیست؟

در حالت کلی این ماده شیمیایی با دو روش تولید می شود. این دو روش را را در ادامه توضیح می دهیم.

روش ممبران

این روش غشایی از جدیدترین شیوه ها و از مجهزترین تکنولوژی ها استفاده می کنند. در اطراف هر کدام از الکترودهای در محلول، غشا وجود دارد. غشا به یون اجازه می دهد که از بخش آند به کاتد حرکت کند. در این روش آب نمک از غشا عبور نکرده و سود حاصله کلرید سدیم کمی دارد. از این رو این روش موجب ایجاد سوز آوری با خلوص بیشتر و کیفیت بالاتر شود.

روش دیافراگم

در این شیوه سه ماده سود مایع، کلر و هیدروژن با هم تولید می شوند. آب نمک اشباع شده به قسمت آند سلول وارد می شود. نقش اصلی این روش این است که هیدروکسید سدیم را از آب نمک جدا می کند و در بخش کاتد گاز هیدروژن آزاد می شود. این روش موجب مش یود تا کارخانه های تولید کننده این ماده به طور همزمان هیپوکلریت سدیم، گاز کلر، جوهر نمک، پرکلرین، کلر و آب ژاول تولید کنند.

موارد استفاده سود مایعکاربرد سود مایع چیست؟

این ماده در صنایع گوناگونی کاربرد دارد. البته لازم به ذکر است که در صورت تماس پوست با این ماده، موجب سوختگی شیمیایی می شود. از این رو در زمان مصرف آن از وسایل حفاظت شخصی استفاده کنید. در ادامه شما را با موارد استفاده هیدروکسید سدیم آشنا می کنیم.

صنایع نساجی

از هیدروکسید سدیم برای فرآوری کتان و رنگرزی الیاف مصنوعی مانند نایلون و پلی استر استفاده می کنند.

کاغذ و خمیر کاغذ

بیشترین استفاده از سود سوزآور در صنعت کاغذ سازی است. استفاده از آن در فرایندهای خمیرسازی و سفید کردن آن، تصفیه آب و جوهر بری از کاغذهای بازیافتی است.

قیمت سود مایعصابون و شوینده

از Sodium Hydroxide برای صابون سازی (فرایندی که چربی، روغن های گیاهی و پی را به صابون تبدیل می کند)، استفاده می شود. در ضمن از آن برای تولید سورفکتانت های آنیونی برای ساخت محصولات شوینده و پاک کننده است، استفاده می کنند.

محصولات نفتی در سود مایع

از سود برای اکتشاف، تولید و فرآوری نفت و گازهای طبیعی استفاده می کنند.

صنعت آلومینیوم سازی

در آلومینیوم از Caustic Soda برای حل کردن سنگ معدن بوکسیت (ماده اولیه تولید آلومینیوم) استفاده می کنند.

تولید سفید کننده

برای تولید سفید کننده ها که کاربری صنعتی و خانگی مانند چربی بری و کنترل قارچ و کپک را دارند، استفاده می کنند.

کاربرد سود مایع
کاربرد سود مایع

فرایندها و محصولات شیمیایی

از سود مایع به عنوان یک ماده خام پایی دستی برای تولید محصولاتی مانند چسب، مواد پوشش دهنده، رنگ و جوهر، مواد دارویی و مواد پلاستیکی استفاده می کنند. از دیگر کاربردهای آن می توان به مواد زیر اشاره کرد:

  • تولید سولفید سدیم
  • صنایع بهداشتی
  • سرامیک سازی
  • الکل سازی
  • خودروسازی
  • تنظیم Ph آهک به عنوان یک ماده پر کننده
  • شیرین کردن زیتون
  • رنگ رزی
  • داروسازی
  • بازیافت پلاستیک
  • شستشوی مخازن و لوله ها
  • شستشوی تانکرهای نفتی
  • کنترل فاضلاب و زباله ها
  • خنثی سازی اسید در باطری سازی
  • و …

به نقل از ویکی پدیا:

Sodium hydroxide, also known as lye and caustic soda,[1][2] is an inorganic compound with the formula NaOH. It is a white solid ionic compound consisting of sodium cations Na+
 and hydroxide anions OH
Sodium hydroxide is a highly caustic base and alkali that decomposes proteins at ordinary ambient temperatures and may cause severe chemical burns. It is highly soluble in water, and readily absorbs moisture and carbon dioxide from the air. It forms a series of hydrates NaOH·nH
2O.[11] The monohydrate NaOH·H
2O crystallizes from water solutions between 12.3 and 61.8 °C. The commercially available “sodium hydroxide” is often this monohydrate, and published data may refer to it instead of the anhydrous compound.

قیمت سود مایع در بورس

کاستیک سودا مایع در انواع گالن های 5 لیتری، 20 لیتری و 220 لیتری بسته بندی می شود. همچنین از انواع Sodium Hydroxide می توان به هیدروکسید سدیم قم، بندر امام، شیراز، پتروشیمی اروند اشاره کرد. قیمت هیدروکسید سدیم صادراتی و به صورت خرده متفاوت از قیمت آن به صورت فله است. شرکت ایران کایسا به دلیل این که بدون واسطه اقدام به فروش این ماده می کند، محصولات آن دارای قیمت پایین تری نسبت به بقیه رقبا است.

تعیین درصد خلوص سود مایع

ابتدا یک سی سی از نمونه را برداشته وزن کرده و وزن آن را یاداشت کنید. بعد ان را با آب به حجم 100 سی سی برسانید و سپس 20 درصد از محلول را در یک ارلن بریزید و دو قطره فنول فالئین به آن اضافه کنید. سپس مقداری از اسید کلریدریک 0.1 نرمال را برداشته و درون یک بورت بریزید. به ارامی هیدروکلریک اسید را به ان اضافه کنید و تکان دهید تا بی رنگ شود و این پایان تیتراسیون است.

تعیین درصد خلوص سود مایع
تعیین درصد خلوص سود مایع

حال با توجه به جرم به دست آمده که برابر 20 سی سی است باید آن را در 5 ضرب کرد و جرم 100 سی سی رقیق شده یا 1 سی سی نمونه را به دست آورد. با داشتن جرم سود و جرم یک سی سی از نمونه و تقسیم بر یکدیگر می توان اقدام به تعیین درصد خلوص هیدروکسید سدیم کرد.

خرید و فروش سود مایع

Caustic Soda در غلظت های بالا فوق العاده خوردنده است و به آسانی با فلزاتی مانند آلومینیوم، قلع، مس، برنج، روی و منیزیم واکنش پیدا می کند. از این رو بر روی بافت های حیوانی و انسانی تاثیر می گذارد. شما برای خرید این محصول می توانید به سایت مجموعه ایران کایسا مراجعه کنید. شرکت پلیمر کایسا به خرید سود مایع با خلوص مورد نیاز مشتری اقدام کرده و فعالیت اینترنتی و گسترده ای دارد.

سود مایع
سود مایع چیست؟

جمع بندی:

سود مایع یا Sodium Hydroxide ماده ای است که به راحتی در آب حل میشود. این ماده سفید رنگ است و بویی ندارد. هیدروکسید سدیمبدلیل ناپایداری، باید در ظروف پلاستیکی و استیل نگهداری شود.این مایع تمایل دارد که با گاز کربنیک ترکیب شود. از ترکیب این دو ماده، کربنات سدیم تولید میشود. این ماده در تولید کاغذ و خمیر کاغذ، در محصولات نفتی، در صنایع نساجی، صابون و شوینده ها، در صنعت آلومینیوم سازی و … ماده ای کاربردی است.

resource: pubchem.ncbi.nlm.nih.gov

سوالات متداول

naoh چیست؟ 

سود مایع یا هیدروکسید سدیم با فرمول شیمیایی NaOH و با دو غلظت 50 و 31 درصد در بازار موجود است. هیدروکسید سدیم ماده ای سفید رنگ روشن و شفاف است و هیچ بویی ندارد. این ماده در آب به راحتی حل می شود اما در اتانول، متانول و گلیسیرین به میزان درصد مساوی حل می شود.

مهم ترین کاربرد هیدروکسید سدیم چیست؟

مهم ترین کاربرد هیدروکسید سدیم این است که از برای فرآوری کتان و رنگرزی الیاف مصنوعی مانند نایلون و پلی استر استفاده می کنند.